Založ si blog

Poslanie vz. povolanie

Všetci sme si to už určite zažili. Čakáte v čakárni na lekára a dúfate, že vám alebo vášmu blízkemu pomôže, no stále vám predpíše len ten jeden zázračný liek ktorý beriete vy alebo vaše deti už pár rokov dookola keď ste chorí. Pýtam sa sama seba či za tých 10 rokov ešte nič lepšie nevymysleli.

Iné to je, keď je vaše dieťa inak obdarené a vtedy už odbornosť lekárov akoby zlyhala. Je to asi takto: „Zachránili sme vám dieťa starajte sa o neho“. To vážne?

Veľa ľudí sa to možno netýka no keď sa to stane vám otvára sa celkom iný svet. Všetci sa začnú tváriť, že neexistujete alebo že je všetko v poriadku.

Chcete nejakú pomoc od úradov lenže do 1 roka je to nemožné lebo podľa úradov sa staráte o choré dieťa rovnako ako o zdravé. To, že potrebujete špeciálne pomôcky a chodíte k lekárom častejšie ako so zdravým dieťaťom nieje dôvod na žiadnu pomoc od úradov.

Začnete sa pýtať lekárov a tu sa ukazuje či je to ich zamestnanie alebo povolanie. Prídete raz, pozrú si vás a zrejme skonštatujú rýchlo vo svojej hlave kam až siahajú ich kompetencie lebo takých pacientov nemajú často (to nehovorím o špecializovaných lekároch) a potom spravia to čo pri zdravom pacientovi, nejaká vstupná prehliadka, napíšu do počítača čo videli a pošlú vás domov.

Tak čakáte, že pri druhej návšteve sa niečo zmení, že zistia ako sa vám dá pomôcť. No namiesto toho počujete: „no uvidíme“.

Jeden lekár napíše aj do Ameriky aby vám pomohol, druhý sa k vám správa ako keby ste mali zdravé dieťa.

Kto nemá doma postihnutého nevie čo to obnáša, ale raz budeme všetci potrebovať inú lekársku starostlivosť, preto nám nesmie byť ľahostajná úroveň nielen zdravotníctva ale aj odbornosti lekárov.

Keď spravíte chybu v inom zamestnaní vyrieši to poisťovňa alebo vás vyhodia, ak spraví chybu lekár platíte za to vy, vaši blízky.

Lekári by sa mali viac zaujímať o to, čo je aktuálne, čo je nové, čo je lepšie a nie o 16:00 zavrieť ambulanciu a byť spokojní, veď mám svoje teplé miesto. O tom ako nechcú preberať zodpovednosť ak sa niečo nepodarí napíšem neskôr.

Neostane vám nič iné ako si hľadať pomoc sám. Neziskové organizácie, občianske združenia a pod. aspoň majú čo robiť a aj urobia a pomôžu.

Potom sa stávajú situácie kedy prídete za lekárom s pomôckou, ktorá práve vyšla na trh a on na vás pozerá ako na zjavenie a aby nevyzeral hlúpo radšej vám ju nepredpíše aj keď by vám veľmi pomohla a máte na ňu nárok len preto, že ju nepozná. 

Ostáva nám už len sledovať čo sa bude diať v našej situácii ďalej.

 

 

 

 

 

Ste spokojní?

20.04.2017

Na jednej strane môžeme ďakovať za to že sme Slováci (majú sa ľudia v iných krajinách aj horšie), na druhej strane mnohí očakávajú niečo viac z toho všetkého čo nám berú na daniach a odvodoch. Príklad: príspevok na sociálnej sieti s fotkou večere z nemocnice. Poznáte tie suché chleby a kus šunky z nemocníc? Ja áno a je mi z toho do plaču. Nie z toho, že to nie je [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Angeli

Poďme sa pozrieť ako to (ne)funguje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3705x
Priemerná čítanosť článkov: 1853x

Autor blogu

Kategórie

Archív