Založ si blog

Ste spokojní?

Na jednej strane môžeme ďakovať za to že sme Slováci (majú sa ľudia v iných krajinách aj horšie), na druhej strane mnohí očakávajú niečo viac z toho všetkého čo nám berú na daniach a odvodoch.

Príklad: príspevok na sociálnej sieti s fotkou večere z nemocnice. Poznáte tie suché chleby a kus šunky z nemocníc? Ja áno a je mi z toho do plaču. Nie z toho, že to nie je tuniak s prílohou ale pre ten systém.

To, že v jednej nemocnici vám vedia tú šunku podať v obale a nakrájanú (ako z obchodu) a v inej dostanete 3 cm hrubý kus ako pre psa je dôkaz o tom, že o peniazoch to nie je ale chyba je niekde inde. Možno v nás. Teraz ma asi prestanete čítať no idem to vysvetliť.

Keď sa ľudia nesťažujú asi sú spokojní a keď sú spokojní tak prečo niečo meniť? Protestujeme preto aby sa veci zmenili no tu sa delia ľudia v našej vlasti na 2 skupiny: Tí čo ďakujú za to, že nie je horšie a tí čo chcú niečo lepšie (lebo na to majú právo).

Ale čo je správne a ktorá cesta nás posunie vpred? Či sa chceme mať stále rovnako? Potom toto budú „jesť“ aj vaše deti.

Nebojte sa, peňazí je dosť len sa zle rozdeľujú. Je mi jasné, že len človek, ktorý sa so zlým systémom stretol to bude vedieť pochopiť. Ostatním to je jedno, povedzme si otvorene.

Záver:

Človek sám nezmôže nič a všetci okolo sú spokojní a to nie len so stavom v nemocniciach (to som použila ako príklad) ale aj na úradoch a vôbec vo všetkom.

 

Poslanie vz. povolanie

08.04.2017

Všetci sme si to už určite zažili. Čakáte v čakárni na lekára a dúfate, že vám alebo vášmu blízkemu pomôže, no stále vám predpíše len ten jeden zázračný liek ktorý beriete vy alebo vaše deti už pár rokov dookola keď ste chorí. Pýtam sa sama seba či za tých 10 rokov ešte nič lepšie nevymysleli. Iné to je, keď je vaše dieťa inak obdarené a vtedy už [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

Angeli

Poďme sa pozrieť ako to (ne)funguje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3704x
Priemerná čítanosť článkov: 1852x

Autor blogu

Kategórie

Archív